Naturalny olejek arganowy - Natural Argan Oil

YOD-01

100% naturalny, nierafinowany, marokański olej arganowy do regeneracji, odżywienia i nawilżenia twarzy, ciała, włosów i paznokci.

Więcej szczegółów

Produkt chwilowo niedostępny

49,00 zł

p24

Natural Argan Oil 100% -  W 100% naturalny, nierafinowany, marokański olej arganowy do pielęgnacji twarzy, ciała, włosów i paznokci

Naturalny 100% olej arganowy bez konserwantów i dodatków otrzymany wyłącznie z nieprzerabianych chemicznie, świeżych orzechów arganowych. Zawiera cenne składniki: kwasy omega-6 i omega-9, kompleks tokoferoli, karoteny, polifenole i kwas ferulowy. Dzięki obecności fitosteroli, w tym głównie spinasterolu sprzyja regeneracji i gojeniu. Skwalan i NNKT zawarte w olejku nie tylko wspomagają odbudowę bariery hydrolipidowej naskórka, ale także uzupełniają niedobory ceramidów w skórze i włosach, dzięki czemu olej wykazuje bardzo dobre właściwości przeciwzmarszczkowe i regeneracyjne. Z uwagi na silne właściwości odmładzające, antyoksydacyjne, nawilżające, regenerujące i przeciwzapalne YASUMI 100% Natural Argan Oil jest doskonałym preparatem w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a także włosów i paznokci.

Efekty / korzyści:

  1. Nawilżona skóra

  2. Ujędrniona skóra

  3. Odżywiona skóra

  4. Zregenerowany naskórek

  5. Nie wywołuje podrażnień ani uczuleń

  6. Rozświetlona i promienna skóra

Najlepsze połączenia w pielęgnacji gabinetowej i domowej:

  1. Jako dodatek do wzbogacenia porcji maseczek (dobór maseczki w zależności od rodzaju cery i potrzeb skóry klienta).

  2. Jako dodatek do zwiększenia walorów i właściwości pielęgnacyjnych preparatów zastosowanych w zabiegu (krem, serum, ampułka, balsam)zmieszać małe porcje produktu bazowego z olejkiem na dłoni i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę.

  3. Jako dodatek do zwiększenia walorów i właściwości pielęgnacyjnych produktów przeznaczonych do demakijażu - połącz kilka kropel olejku z dowolnym produktem do demakijażu np. Marine Facial Toner.

  4. Stosować, jako olejek bazowy do masażu twarzy.

Sposób użycia:

DOM: Zaaplikuj niewielką ilość olejku bezpośrednio na skórę twarzy, ciała, włosy lub paznokcie. GABINET: Nałożyć niewielką ilość olejku na dłonie, rozprowadzić na skórze twarzy, głowy, ciała lub paznokciach. Olejek idealnie sprawdza się, jako olejek bazowy do masażu twarzy oraz ciała lub uzupełnienie ekskluzywnych zabiegów.

Składniki (INCI): 100% Argania Spinosa Kernel Oil.

Pojemność50 ml
Kierunek działaniaregeneruje, nawilża, odmładza
Przeznaczeniedo każdego typu skóry w szczególności suchej i odwodnionej oraz dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia
Składniki aktywneNienasycone kwasy tłuszczowe (80%) - Głównie kwasy omega-6 i omega-9: odpowiadają przede wszystkim za prawidłowy poziom nawilżenia i jędrności naszej skóry. Poprawiają elastyczność, sprężystość i zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wzmacniają barierę naskórkową i funkcje obronne skóry. Regulują także ilość wydzielanego przez skórę sebum. Odpowiednia zawartość tych cennych kwasów w naszej skórze gwarantuje zachowanie nie tylko odpowiedniej elastyczność i jędrności, ale także jej optymalne funkcjonowanie. Witamina E (Tokoferol) - Forma witaminy E naturalnie występująca w olejach roślinnych. Silny antyoksydant, który hamuje proces starzenia się skóry, wzmacnia barierę naskórkową oraz zapobiega podrażnieniom. Skwalan - Jest stabilną formą chemiczną skwalenu, który z kolei jest naturalnie występującym w ludzkiej skórze składnikiem (sebum) - wchodzi w skład spoiwa międzykomórkowego naskórka. Zawartość skwalenu w ludzkim sebum u młodej osoby mieści się w granicach 10-15%, natomiast u osób powyżej 50 roku życia spada o ponad 30% i wynosi poniżej 5%. Stosowany na skórę bardzo szybko wnika, nie pozostawiając uczucia tłustości. Wpływa na utrzymanie odpowiedniej struktury błon komórkowych, dzięki czemu zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry. Sprawia, że skóra jest miękka i elastyczna. Ponadto jest silnym antyoksydantem, chroniącym przed wolnymi rodnikami. Skwalen zwiększa również transport innych składników aktywnych w głąb skóry, gdyż ma wysokie powinowactwo do lipidowych struktur naskórka, dobrze penetruje do głębszych warstw skóry. Nie jest składnikiem komedogennym.


   

Produkty powiązane